A 2,5 órás séta végigvezet a legfőbb történelmi, építészeti, kulturális és egyéb nevezetességeken, ez alatt megismerkedhetsz a főváros rejtett kincseivel és legérdekesebb történeteivel. Egész évben, minden nap, ha esik, ha fúj! Fiatal és tájékozott túravezetőidet a séta végén borravalóval jutalmazhatod, természetesen, ha tetszett a program! Ismerd meg a budapesti életet a helyiek szemével, fedezd fel a város titkait!
www.triptobudapest.hu

A termálfürdők népszerű célpontjai a fővárost látogatóknak, kevesen tudják azonban, hogy a mélyből feltörő meleg víz Európa legnagyobb, több mint 100 km hosszú barlangrendszerét is kialakította a Budapest környéki mészkőhegyekben. Az itt található fürdők és barlangok felkerültek az UNESCO Világörökség listájára. Budapest leghosszabb barlangja a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található 20,1 km hosszú Pál-völgyi-Mátyás-hegyi barlang. Ez egy több szintes labirintus-rendszer, amelynek főbb üregei a város lakóövezetei alatt találhatók.
Ha nem vagy klausztrofóbiás és szeretnél falakat mászni és kis vájatokban kúszni, csatlakozz rendszeres túráinkhoz! Készülj egy igazi kalandra: a 2,5-3 órás túra szakavatott vezetői ellátnak védőruházattal, sisakkal és elemlámpával is. Semmilyen előképzettség vagy tapasztalat nem szükséges!

www.caving.hu

Ha sportosabb utazó vagy és elvágyódsz kicsit a város zajától, biciklizz Szentendrére kis ösvényeken át, miközben élvezheted a tájat, csobbanhatsz az út menti tavakban vagy megpihenhetsz a folyóparti kávézókban. Ha pedig megérkeztél e csodás kisvárosba, kösd le a bringád és fedezd fel a macskaköves sikátorokat vagy válogass a helyi népművészeti kincsek között.
Az út a Parlamentet és a Bazilikát elhagyva a Lánchídon át a Margit szigetre vezet, folytatódik Budán a Római parton, majd az új “Chuck Norris” híd alatt hagyja el a várost. Ezután már csak erdők, tavak, tehát a nyugodt zöld táj kísér egészen Szentendréig. Visszafelé akár HÉV-vel is jöhetsz!
(Kb. 21 km – 1,5 óra az út egy irányba)

Vízi bicikli, hot-dog árus, zimmer frei, családi nyaralás… Letűnt kliséi a magyar tengernek, ideje új élményként gondolnunk Európa legnagyobb tavára! Ez nem egy újabb turistacsalogató tömegprogram, itt garantáltan nem fogsz találkozni a szüleiddel! Büszkeségünket, a magyar tengert hányszor csodáltuk a part biztonságából vágyakozva, ahelyett, hogy részesei lettünk volna a vitorlázók társaságának. Csapatunk ezt az élményt kínálja a kalandra vágyóknak. Hétpróbás kapitány, 33 lábas (10méter) vitorlás jacht, kellemes társaság, a természet közelsége, a szél, a nap, a víz csábítása, a hajós élet, mind része a túrának.

1 napos túra: Délelőtti órákban kihajózás Balatonszemesről, tengerészekhez méltó köszöntő ital, majd vitorlát bontva Tihany felé vesszük az irányt. Kényelmesen kialakított hajónkon mindenki talál kedvére való helyet, akár napozni szeretne, akár a csapat társaságát kívánja élvezni. Bárki kipróbálhatja a kapitányi posztot, belekóstolva a hajós életbe. Lesz aki fürdik, lesz aki csak a napot élvezi, de a bölcsebbek ezt egy hideg sörrel a kezükben teszik. Tihanyt elérve kikötünk, felsétálunk az apátságig, amint visszatérünk a hajónkhoz gőzölgő ebéd vár bennünket. Késő délután érkezünk vissza Balatonszemesre.

2 napos túra: Nem aludtál még egy vitorlás hajón? Nem tudod miről maradtál le! Fontold meg a 2 napos túra lehetőségét! A Balatonszemesi indulás után, Tihany érintésével estére Siófokon kötünk ki, ami a balatoni nyár, az éjszakai élet központja. Hangos bulikból visszatérve a kabinjainkban töltjük az éjszakát. Reggeli után bontunk vitorlát, keresztülhajózunk a „tihanyi csövön” majd visszatérünk Balatonszemesre.
Látogasd meg honlapunkat: www.balatonadventure.com vagy telefonálj: 0670 619 6739 és érdeklődj zsebpénz-kímélő lehetőségeinkről!

Szállj be a kenudba és evezz az idővel szemben, vissza a 60-as évekbe! A Budapest feletti Szentedrei-szigetnél található a Kis Duna, vagyis a nyugati elágazása a folyónak, a Lupa szigettel együtt. Ez a kis sziget kedvelt helye a természet szerelmeseinek, hiszen nyugodt vize, sűrű növényvilága és homokos partja ideális kikapcsolódást biztosít. Itt található az egyedi hangulatú Diós Kocsma, amely 1963-ban épült a kor szellemének megfelelő masszív betonból, vagyis igazi retro élményt nyújt a város modern zajától távol.
A kenuval pedig felfedezhetsz kis eldugott holtágakat, titkos folyásokat és környező szigeteket. Igény szerint biztosítunk magyaros ételt is kedvező áron a csoportnak: gulyást, halászlét, lecsót, stb. Evezési tapasztalat nem szükséges, biztosítunk mentőmellényt is, viszont biztos úszni tudás szükséges.
A Római partra visszatérve a kenuk lerakása után ajánlott betérni a híres Fellini Kultúrbisztróba, ami valószínűleg a jelenleg legnépszerűbb italozó egység a bicikli utak mentén. Különleges söröket, ételeket kínálnak közvetlenül a víz mellett, kellemes zenével és nyugágyakkal, a fák hűsítő árnyékában… szinte túl szép, hogy igaz legyen!